Nyheter

Följ dramat i Strängnäs

  • 17 maj 2024

image: Följ dramat i Strängnäs

Första deltävlingen i Strängnäs är igång och det finns förutsättningar för jättefina seglingar i härligt sommarväder hela helgen. Det kommer blir väldigt intressant att se vilka klubbar som skött försäsongsträningen bra och vilka klubbar som fortfarande behöver slipa på formen. Ska Hjuvik försvara titeln från förra året eller får vi se nykomlingen Umeå med bl.a. landslagsmeriterade Maja Hansson-Mild utmana i toppen? Läget är ovisst bland alla 18 klubbar som deltar, så allt kan hända. Särskilt på Mälarens traditionellt svårseglade vatten.

Tävlingen följer man bäst på plats eftersom alla kappseglingar går precis utanför Ångbåtsbron i Strängnäs. Den som inte kan vara på plats kan i stället följa via t.ex. Facebook/Allsvenskan Segling där det löpande läggs upp bilder och text.

Under Live & Resultat finns länkar till resultatsida samt länk till live-sändning på Youtube från lördag kl 12. På söndagen sänds också de sista finalseglingen i ett seglingsmagasin med Johan Anderberg som startar kl 14:15.

 

Säsongen drar igång

  • 5 maj 2024

image: Säsongen drar igång

Allsvenskan Segling 2024 startar upp i Strängnäs den 17-19 maj. 18 av Sveriges bästa klubbar är i full gång med sina sista förberedelser, alla med höga ambitioner och förhoppningar.

Flera WOW-tävlingar

  • 28 mar 2024

image: Flera WOW-tävlingar

För de dambesättningar som tycker det är kul med sprint-formatet, så erbjuds i år flera olika möjligheter. Två WOW-tävlingar genomförs i Saltsjöbaden i juni och i Marstrand i oktober. Dessutom har vi blivit erbjudna platser på en WOW-tävling på Åland. Och mer kan det komma att bli.

Läs mer på Svensksegling.se/Women On Water

 

Anmälan öppnad

  • 13 mar 2024

image: Anmälan öppnad

Arrangörernas förberedelser för första deltävlingen i Allsvenskan 2024 pågår för fullt. Första deltävlingen är den 17-19 maj i Strängnäs och det är hög tid även för deltagande klubbar och besättningar att göra sina förberedelser. Planera resa, boka boende och registrera besättningen samt så klart också träna. Anmälan har öppnat i Sailarena och mer detaljer om Strängnäs finns här Info om Strängnäs

Även i år kommer samtliga deltävlingar i Allsvenskan att sändas live på Facebook och Youtube. Sändningarna startar kl 12 på lördagen och pågår till och med finalen på söndagen. Länkar till sändningarna och resultat m.m. kommer att finnas under Live & Resultat

Inbjudan publicerad

  • 20 jan 2024

image: Inbjudan publicerad

Inbjudan till Allsvenskan Segling 2024 har nu publicerats och sänts ut till 18 kvalificerade klubbar. Klubbarna ska bekräfta sitt deltagande till SSF senast den 29 februari. Den 2 maj ska anmälningsavgiften vara betald. Första deltävling går i Strängnäs den 17-19 maj.

Det här blir den tionde säsongen av Allsvenskan Segling och klubbarna har under de här åren utvecklats enormt mycket i sprintsegling. Vi kan utlova en spännande och intensiv säsong. Följ drabbningarna på deltävlingarna via denna hemsida för Allsvenskan.

Inbjudan Allsvenskan 2024

Samarbetspartners