Nyheter

Boka Ö-vik nu!

  • 18 jul 2024

image: Boka Ö-vik nu!

Nästa deltävling i Allsvenskan Segling är nr 3, som går i Åmål den 16-18 augusti. Men redan nu behöver klubblagen planera för deltävling 4 i Örnsköldsvik den 6-8 september. I början av september har pappersbruken stopp-veckor och det innebär att nästan alla hotell redan är uppbokade av bl.a. servicepersonal. Örnsköldsviks Segelsällskap har dock lyckats boka in några rum på flera olika hotell för deltagarna. För att erhålla dessa rum måste man dock kontakta hotellet senast den 28 juli.

Samtliga klubblag uppmanas att snarast gå in i Sailarena för tävlingen, där finns detaljerad information om Ö-vik, boende och matbeställningar m.m.

Information finns också på dessa webbsidor under För deltagare.

Friskt och tätt

  • 9 jun 2024

image: Friskt och tätt

Allsvenskans deltävling 2 genomfördes i Långedrag där det var mestadels friska vindar och stundtals regn. Efter totalt 10 genomförda omgångar med 30 kappseglingar stod till slut Halmstads Segelsällskap som segrare med besättning Christoffer Hellekant, Anders Hellekant, Nova Berger, Tilda Bengtson och Carl Johansson,

Deltävling 2, Långedrag

  • 31 maj 2024

image: Deltävling 2, Långedrag

Nästa deltävling i Allsvenskan Segling blir i Göteborg och Långedrag den 7-9 juni. GKSS står som värd och det blir kappseglingar precis utanför klubbhamnen, vilket gör att åskådare har möjlighet att följa allt från nära håll. De deltagande klubbarna håller just nu på att registrera sina besättningar och det ska bli intressant att se hur de väljer att prioritera. Klubbarna får inte använda samma besättningar på alla deltävlingar, utan de måste fördela deltagandet på flera i klubben.

Närmare inpå tävlingen kommer vi att publicera länkar till livesändningar, resultat m.m. både här på Allsvenskans webbsidor och på Facebook. Deltagarlistor och formell information om tävlingen finns i Sailarena. Stay tuned!

ESK stekheta i Strängnäs

  • 19 maj 2024

image: ESK stekheta i Strängnäs

Ekolns Segelklubb dominerade totalt på Mälaren i Strängnäs på Allsvenskans deltävling 1. ESK vann grundomgången överlägset och vann även finalen i stor stil med ledning från start till mål.
- Vi har seglat Allsvenskan många gånger tidigare men aldrig vunnit, så det här känns jättekul, säger rorsman Reine Svensson.

Tvåa i Strängnäs kom KSSS och hemmalaget Strängnäs Segelsällskap kom trea.

Alla dagarna i Strängnäs präglades av typiskt sommarväder med strålande sol, varmt och växlande vindar. Det var riktigt knepigt att hitta rätt på banan för besättningarna och bäst lyckades alltså ESK som är vana vid segling på insjö.

Arrangemanget genomfördes på ett fantastiskt sätt av Strängnäs Segelsällskap som hade funktionärer med hög ambition, kunnighet och hjälpsamhet. Både deltagare och publik var nöjda och imponerade av tävlingen.

Resultat och länkar till bilder och live-sändningar finns under Live & Resultat

Följ dramat i Strängnäs

  • 17 maj 2024

image: Följ dramat i Strängnäs

Första deltävlingen i Strängnäs är igång och det finns förutsättningar för jättefina seglingar i härligt sommarväder hela helgen. Det kommer blir väldigt intressant att se vilka klubbar som skött försäsongsträningen bra och vilka klubbar som fortfarande behöver slipa på formen. Ska Hjuvik försvara titeln från förra året eller får vi se nykomlingen Umeå med bl.a. landslagsmeriterade Maja Hansson-Mild utmana i toppen? Läget är ovisst bland alla 18 klubbar som deltar, så allt kan hända. Särskilt på Mälarens traditionellt svårseglade vatten.

Tävlingen följer man bäst på plats eftersom alla kappseglingar går precis utanför Ångbåtsbron i Strängnäs. Den som inte kan vara på plats kan i stället följa via t.ex. Facebook/Allsvenskan Segling där det löpande läggs upp bilder och text.

Under Live & Resultat finns länkar till resultatsida samt länk till live-sändning på Youtube från lördag kl 12. På söndagen sänds också de sista finalseglingen i ett seglingsmagasin med Johan Anderberg som startar kl 14:15.

 

Samarbetspartners