Nyheter

GKSS vann WOW 2

  • 16 okt 2023

image: GKSS vann WOW 2

I våras vann Team Beata Törneman från GKSS årets första Women On Water. Nu vann denna besättning även årets andra Women On Water, som avgjordes i Marstrand den 14-15 oktober. Det blev bara segling under en dag och totalt hanns det med fem kappseglingar för vardera besättning. Team Törneman vann tre av dessa kappseglingar. Tvåa på WOW 2 kom Sandra Sandqvist, KSSS och trea kom Sanna Mattsson, GKSS.

I Team Beta Törneman ingår även Julia Carlsson, Felicia Kantling, Amanda Ferdinandsson, Johanna Thiringer. GKSS och detta team blir nu inbjudna till det internationella kvalet till Women's Sailing Champions League. Det går preliminärt den 24-26 maj i Berlin.

Tre toppade kvalet

  • 16 okt 2023

image: Tre toppade kvalet

Kvalet till Allsvenskan Segling 2024 avgjordes Marstrand den 14-15 oktober. Första dagen bjöd på så hårda vindar att inga kappseglingar kunde genomföras. Det blev i stället till att satsa allt på söndagen. Då var det desto bättre, med vindar på 5-8 m/s och solsken. Fem kappseglingar kunde genomföras och det blev Örnsköldsviks Segelsällskap som vann före Runmarö Yacht Club och Djursholms Segelklubb.

Dessa tre klubbar är nu välkomna att vara med i Allsvenskan 2024. Exakta tider och platser för Allsvenskan 2024 är inte helt klart ännu, men kommer att meddelas så snart det går.

Samarbetspartners