Nyheter

WOW vilken tävling

  • 19 jun 2023

image: WOW vilken tävling

GKSS med Julia Carlsson och Beata Törneman vann Women On Water i samband med Stadshusregattan på Riddarfjärden i centrala Stockholm.

Från fritidssegling till deltagande på Women on Water

  • 16 jun 2023

image: Från fritidssegling till deltagande på Women on Water

Sexton besättningar deltar i helgens Women on Water, WoW på Riddarfjärden i Stockholm. När Ekeröbesättningen Good Vibes Only bildades för tre år sen var detta mål långt borta. Första året var målet att kunna delta på en tävling. Därifrån har teamet höjt ribban från säsong till säsong.
– Jag skämtade första året om att vi skulle segla WoW 2023 och det känns väldigt roligt att det nu blir så, säger Karin Fernström skeppare ombord.

Sotefjorden suveräna

  • 5 jun 2023

image: Sotefjorden suveräna

Det blev precis så spännande och intensivt som man kan önska sig när Allsvenskans deltävling 2 genomfördes i Långedrag. Strålande solsken, friska vindar, skickliga seglare och imponerande tävlingsorganisation gav en tävling i världsklass. Precis så som Allsvenskan Segling ska vara.

Efter 14 grundomgångar och en avgörande sista finalsegling, så blev det till slut Sotefjorden/Hunnebo som stod som segrare. De imponerade hela helgen, men var hela tiden utmanade av Strängnäs, Stenungsund och GKSS. Nu är det överraskande Strängnäs som leder tabellen i Allsvenskan. Följ den spännande fortsättningen när vi nästa gång kommer till Åmål för deltävling 3 den 18-20 augusti.

Samarbetspartners