Nyheter

Ekoln stekheta i Strängnäs

  • 19 maj 2024

image: Ekoln stekheta i Strängnäs

Ekolns Segelklubb dominerade totalt på Mälaren i Strängnäs på Allsvenskans deltävling 1. Ekoln vann grundomgången överlägset och vann även finalen i stor stil med ledning från start till mål.
- Vi har seglat Allsvenskan många gånger tidigare men aldrig vunnit, så det här känns jättekul, säger rorsman Reine Svensson.

Tvåa i Strängnäs kom KSSS och hemmalaget Strängnäs Segelsällskap kom trea.

Alla dagarna i Strängnäs präglades av typiskt sommarväder med strålande sol, varmt och växlande vindar. Det var riktigt knepigt att hitta rätt på banan för besättningarna och bäst lyckades alltså Ekoln som är vana vid segling på insjö.

Arrangemanget genomfördes på ett fantastiskt sätt av Strängnäs Segelsällskap som hade funktionärer med hög ambition, kunnighet och hjälpsamhet. Både deltagare och publik var nöjda och imponerade av tävlingen.

Resultat och länkar till bilder och live-sändningar finns under Live & Resultat

Följ dramat i Strängnäs

  • 17 maj 2024

image: Följ dramat i Strängnäs

Första deltävlingen i Strängnäs är igång och det finns förutsättningar för jättefina seglingar i härligt sommarväder hela helgen. Det kommer blir väldigt intressant att se vilka klubbar som skött försäsongsträningen bra och vilka klubbar som fortfarande behöver slipa på formen. Ska Hjuvik försvara titeln från förra året eller får vi se nykomlingen Umeå med bl.a. landslagsmeriterade Maja Hansson-Mild utmana i toppen? Läget är ovisst bland alla 18 klubbar som deltar, så allt kan hända. Särskilt på Mälarens traditionellt svårseglade vatten.

Tävlingen följer man bäst på plats eftersom alla kappseglingar går precis utanför Ångbåtsbron i Strängnäs. Den som inte kan vara på plats kan i stället följa via t.ex. Facebook/Allsvenskan Segling där det löpande läggs upp bilder och text.

Under Live & Resultat finns länkar till resultatsida samt länk till live-sändning på Youtube från lördag kl 12. På söndagen sänds också de sista finalseglingen i ett seglingsmagasin med Johan Anderberg som startar kl 14:15.

 

Säsongen drar igång

  • 5 maj 2024

image: Säsongen drar igång

Allsvenskan Segling 2024 startar upp i Strängnäs den 17-19 maj. 18 av Sveriges bästa klubbar är i full gång med sina sista förberedelser, alla med höga ambitioner och förhoppningar.

Samarbetspartners