Champions League

  • 24 feb 2023

image: Champions League

Våra bästa svenska klubbar på sprintsegling är inbjudna att delta i internationell sprintsegling, Sailing Champions League. Just nu pågår anmälan och förberedelser.

I år finns det tre kvalificeringstävlingar för Sailing Champions League (öppen klass) i Portugal, Tyskland och Polen. På dessa tävlingar kan klubbar kvalificera sig för finalen, som går i Travemünde i juli. Sverige har fyra klubbar som försöker kvalificera sig.

Även i år genomförs också Women's Sailing Champions League. En kvalificeringstävling går i Berlin i april och där deltar en svensk klubb. Finalen i WSCL går i Danmark i september och dit har Sverige en garanterad plats. Vem som får den platsen kommer att avgöras i samband med Stadshusregattan (WOW) i Stockholm i juni.

Det finns även en Youth Sailing Champions League. Där blir det en kvalificeringstävling i Portugal i april och Sverige skickar en ungdomsbesättning dit. Vi hoppas så klart den besättningen då kvalificerar sig för finalen i Kiel i september.

Sailing Champions League organiseras och genomförs av International Sailing League Association där Svenska Seglarförbundet är medlemmar tillsammans med 20 andra länder.

Läs mer om Sailing Champions League här

Samarbetspartners