WOW vilken tävling

  • 19 jun 2023

image: WOW vilken tävling

GKSS med Julia Carlsson och Beata Törneman vann Women On Water i samband med Stadshusregattan på Riddarfjärden i centrala Stockholm.

Riddarfärden var fylld av segel under hela helgen i samband med att Stockholms stadshus firade 100 år. Det fina vädret gjorde att kajer och stränder var fyllda med publik som både hejade och själva provade på segling. Stadshusregattan blev en manifestation för segling i allmänhet och damsegling i synnerhet.

Sprinttävlingen Women On Water, WOW, ingick i Stadshusregattan och det var 16 dambesättningar från 7 olika klubbar som deltog. Det var mestadels lätta vindar under de två dagarna och med många snabba korta vrid blev det rejält svårseglat. Nio kappseglingar för varje besättning lyckades man ändå genomföra i en grundomgång och därefter blev det en finalsegling.

Inför finalseglingen var det Team Julia Carlsson som var i ledningen och väl i finalseglingen fanns det ingen som helst tvekan. De tog starten och var i ledning hela kappseglingen. Även om det blev lite utmanade av Team Isabelle Lindsten från KSSS på slutet, så kunde de hålla undan och vinna finalen.

Det här innebär att GKSS nu har tagit en plats i Women's Sailing Champions League. Finalen går i Sundby i Danmark den 14-17 september. Till den finalen har även Segelsällskapet Åmålsviken kvalificerat sig.

 

Samarbetspartners