Kval till Allsvenskan

  • 14 jul 2023

image: Kval till Allsvenskan

De klubbar som funderar på att komma med i Allsvenskan Segling kan sluta fundera nu. Anmälan till kval till Allsvenskan 2024 har öppnat, så det är bara att gå in i Sailarena och anmäla klubben.

 

Kval till Allsvenskan 2024 genomförs den 14-15 oktober i Marstrand. Mer information om kvalet samt inbjudan finns under För deltagare/Information om kval till Allsvenskan

De tre klubbar som är sist placerade i den Allsvenska tabellen efter sista deltävlingen i Strängnäs i september, åker ur Allsvenskan. Dessa klubbar kan dock kvala om en plats till nästa års Allsvenska och är garanterade en plats på kvalet. De måste dock anmäla sig i Sailarena. Övriga klubbar som vill utmana om en plats kan också anmäla sig i Sailarena.

På kval till Allsvenskan är kraven på klubben/besättningen ganska enkla. Man får segla med fyra eller fem personer och av dessa ska minst två vara kvinnor. Kraven är lite hårdare i själva Allsvenskan, men det här gör att en klubb åtminstone kan prova på sprint-formatet på kvalet och är inte tvingade att delta nästa säsong även om kvalet skulle gå bra.

Samarbetspartners